Eski T-Shirt'lerden Patchwork Battaniye



                           Bu projeyi howdoesshe sitesinde gördüğümde, kaç sene önce aklıma kazımıştım. Bir türlü fırsat bulupta yapamadım. Belki birilerinin ihtiyacı görülür son derece denenmesi gereken hoş bir değerlendirme çalışması olacağından eminim. Keza bizim evimizde babamızın bir dünya eski T-shirt'ü varken çok iyi olacak.

                     Bu proje için ihtiyacınız olan şeyler 20-30 adet eski T-shirt logolu olanlar tercih edilir, polar kumaş, dikiş makinesi ve renkli iplik.



                    Proje için ideal olan, battaniyenin her bir alanını logolu kullanmak .Tabi böyle olunca  20-30 adet t-shirt'e ihtiyacınız olacak. Eğer yeterli sayıda yoksa arkadaşlarınızdan ve ailenizden isteyebilirsiniz. Hatta bazen pazarlarda bile yok fiyatına satılan eskiler yada yeniler olabiliyor şansınızı deneyin derim.



                       Eğer her bir karede logo kullanmak istemiyorsanız bu iyi haber daha az t-shirt'le bu işi halledeceksiniz. Yeterli sayıda T-shirt'e ulaştığınızda 32 x 32 cm ebatında kareler kesmeye başlayın.Her iki taraftaki bu 2 santimlik fazlalıklar yıpranmış görünümlü kenarlar yapmak için kullanılacaktır.

                     Logonun her bloğun ortasında olduğundan emin olun.



                  Tüm kesim işleminiz bittikten sonra aynı boyutlarda ve sayıda keçe kare bloklar kesin. Keçeyi astar olarak kullanmanın tüm güzelliği, orta bir kat katına ihtiyaç duymamasıdır. Bu battaniye sadece iki katmandır: T-shirt ve polar kat.



                   İki kumaşı üst üste getirip köşelerden x biçiminde çaprazlama dikin. Dileyen daha farklı dikebilir mesela düz...


                                          Arka kısmın görünümü.


                                             Dikildikten sonra üst kısmın görünümü.

                     Tüm bloklarınızı hazırladıktan sonra artık bunları beğeninize göre hazırlama vakti gelmiş demektir. Battaniyenizin nasıl görüneceğine kuş bakışı bakıp karar verin. Bu projede 5 blok kare genişliği ve 6 blok kare uzunluğunda bir tasarım yapılmış. 


                  Şimdi blokları sırt sırta geri döndürerek düz çizgi dikişi ile her bir bloğu birbirine dikmeye başlayabilirsiniz. Kenar payı vererek dikin.




                     Dikim yapıldıktan sonra kenarlar böyle görünecek. Sizce bu mantıklı mı? Eh çok ta güzel görünmüyor değil mi? Bu yüzden aşınmış kenarları oluşturmak için makasınızı alın ve kenarlardan bir santimlik kesikler atın.


                       İş bittiğinde kenar görünümü buna benzeyecek.


                       En son olarak battaniyenin kenar kısımlarını da düz dikiş yapıp kesik atın.


               Son görünüm böyle. Bu battaniye oldukça dayanıklıdır. Dilerseniz yatak örtüsü, oyun battaniyesi ya da piknik örtüsü olarak kullanın. Penyeden yapılmış olması temizlik açısından bir o kadar zahmetsiz kılar çamaşır makinesine atın yeter.


https://www.facebook.com/printmagicparty/
printmagicparty@gmail.com

Takip:https://www.instagram.com/ebrusn/

Kaynak:http://howdoesshe.com/weve-got-spirit-yes-we-do-school-spirit-t-shirt-blanket/

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar