Eski Kazaktan Bere ve Atkı Yapımı

 Şal Şal ve Eşarp DIY


                          Türkiye'nin dört bir yanının kara büründüğü ya da bürüneceği şu günlerde bu değerlendirme çalışması bence bazılarımız için biçilmiş kaftan olacak. Bu çalışmayı http://www.mesewcrazy.com/ sitesinde gördüğümde hemen yapmak için yanıp tutuşmuştum. Eminin benim gibi aranızda oldukça sabırsız olanlarınız vardır. Bu yüzden fazla uzatmadan siteden direkt olarak aldığım fotoları açıklamaları ile yayınlıyorum.

                           Eski kazaklarınızın yeni bir hayat kazanacağı bu proje evdeki minikleriniz ile hatta büyükçe bir kazak ise onlarla sizin aynı şapkaları takıp uyumlu bir ekip oluşturmanızı sağlayacağından emin olabilirsiniz.


 
Şal Şal ve Eşarp DIY

                            Eski kazağınızı düz bir yüzeye serip iyice düzleştirin.Uçlarının birbirinin üstüne tam olarak geldiğinden emin olun. Daha önce kullandığınız bir berenizi kalıp olarak kullanalım. Buradaki püf nokta berenizi içini dışına çevirip kalıp almak olacak aman unutmayın. Eski berenizden 2-3 santim daha fazla pay bırakarak kazağınızı şekildeki gibi kesin.

                            Kazağınızın diğer kalan kısımlarından ise dilediğiniz genişlikte parçalar keserek atkımız için zemin hazırlayalım.

Şal Şal ve Eşarp DIY


                     Sıra geldi dikim işine. İlk olarak şapkanızı sağa bakacak şekilde ikiye katlayın. Resimdeki gibi şapkanın üst kısmındaki noktalı işaretlerinden birbirine küçük bir üçgen olacak şekilde dikip birleştirin. Daha sonra iç taraftan dikişlerin sökülmemesi için zigzag yada overlok dikiş uygulayın. Bittikten sonra ters çevirin ve dikişlerin üstünden biraz ütü geçirelim.

                   Atkılara gelelim şimdi. Eğer uzun olmasını istiyorsanız dilerseniz kestiğiniz parçaları birbirine ekleyip uzatabilirsiniz. Bu çalışmada bir kaç kumaş parçası kullanılmış. Ama bana kalırsa soğuk kış ayları için polar kumaş çok daha uygun olacaktır. İki dikdörtgen parçayı ters çevirip üst üste koup sağ kısmında dikmeye başlayın üst kısa kenarıda yapın. Küçük bir açıklık kaldığında atkınızı ters çevirip kalan açıklığı elinizle dikerek tamamlayın.

Şal Şal ve Eşarp DIY

                              Daha sonra isteğinize bağlı olarak çeşitli renklerde pom pom lar ekleyin. Tavşan kulağı gibi görünen benim favorim.

Şal Şal ve Eşarp DIY




                              Eğer şapkanızın iç kısmı kaşındırıp rahatsız ediyorsa iç kısmına astar olarak, yine sıcak tutan bir kumaş parçası yada polar kumaş kullanabilirsiniz.



Upcycled Hat & Scarf DIY

                                     
                       Daha sonra bırakın minikleriniz karın tadını çıkarsınlar. İyi eğlenceler.


Upcycled Hat & Scarf DIY

Upcycled Hat & Scarf DIY

Kaynak:http://www.mesewcrazy.com/2013/12/upcycled-hat-scarf-diy.html

Yorumlar

Popüler Yayınlar