Eski Kazağınızdan Sevimli Ayıcığa





Hepimizin evinde giymediğimiz artık kullanmadığımız kazaklarımız vardır. Çocuklarımız hergeçen gün büyüyor ve eskileri elbette kalıyor. Gerçi bir çoğumuzun bu eskileri ihtiyacı olan kişilere ulaştırdığını biliyorum o ayrı :) Son zamanlarda artık organik oyuncaklar yada örgü yada bez bebekler sağlıklı olmaları açısından tekrar moda oldu. Çünkü bu sevimli bebekler neden yapıldığı belli olmayan plastik ürünler değiller; zararlı kimyasal ve boyalar içermiyorlar. Bebekleriniz gönül rahatlığıyla dişlerini kıstırıp istediği kadar ısırabilir. Sanırım bu tarz örgü bebeklere amigurumi deniyor. Benim önerim amugurumi bebeğini kendi örebilecek kadar becerikli olmayan bayanlar için :)


Aslında bu değerlendirme projesi için çok bir şey lazım değil eski bir kazak ve bir ayı kalıbı (Buradaki gibi)

Kalıbınızı kazanağınızın üstüne koyup iki adet ayı figürü çıkartın. Ön kısım olarak belirlediğiniz kısma siyah dikiş ipliğinizle göz burun ağız ne isterseniz yapın. Sonra bu dikiş yaptığınız kısım içte kalacak şekilde diğer parçayıda birleştirin ve kafa kısmını açık bırakarak kenarlardan dikerek ayınızın dikimini bitirin. Dikiş işinden sonra ayı kumaşını tersyüz edin ve içini istediğiniz malzeme ile doldurun.Elyaf, sünger ne isterseniz. Dolum işleminden sonra en son olarak baş kısmını da dikip bebeğimizi bitirmiş oluyoruz.
Ayıcığın sevimli görünmesi için burdaki gibi içi doldurulmuş eski bir çorap parçası ile ağız ve papyon kısmını yapabilirsiniz.

Hayal gücünüze kalmış olarak daha nice güzel oyuncaklar yapabilirsiniz tavşanlar, kediler, baykuşlar kendi karakterinizi kendiniz yaratın. Bunları yaparken çocuğunuzuda birlikte çalışması için çağırabilirsiniz. Örneğin ayıcığın içini o doldurabilir böylelikle kendini yaratıcı hissetmiş olur. Eşinize dostunuza herkese sizin bir emeğiniz olarak hediye edebileceğiniz bir şey bence çooook güzel. Kreşlerdeki, anasınıflarındaki çocuk doğum günleri hiç bitmez bence hem uygun fiyatlı hem de çok anlamlı bir hediye olur :)






Kaynak:http://handmaderomance.blogspot.com.tr/2012/07/hmr-craft-cubed.html

Yorumlar

Popüler Yayınlar