Beş yaşındaki Tatlı Dylan'ın Odasının Yenileme Serüveni-3


Evet Dylan'ın oda yenileme serüveninde biraz duvardan uzaklaşalım dedik. Dylan'ın yatak odasındaki favori projelerden bir diğeri de onun yatak başı. Bu projenin aslında başlıca yapım amacı ise duvardaki altıgenlerin bakıldığında fazla göz yormasından dolayı duvara sakinleştirici bir şey katmak gerekiyordu bu da yatak başımız oldu.

Yatak başı projesi için aşağıdaki eski büyük resim çerçevesini kullanmış annemiz.


Yatak başlığınızı yapmak için gereken materyalleri sıralamak gerekirse

  • Bir resim çerçevesi
  • Çerçevenize Uygun boyutlarda kesilmiş kontrplak ya da mdf
  • Mdf nizden bir kaç santim daha fazla uzunluk ve genişlikte kaplamak isteğiniz bir kumaş parçası
  • Yumurta karton köpük
  • Zımba tabancası
  • Uygun düğmeler


Eğer çerçevinizin rengini beğenmeyip değiştirmek istiyorsanız döşeme işlemine başlamadan yapmanızda fayda var. Burada daha sonra boyama yapılmış bu yüzden hatırlatayım dedim.


Döşeme işini iki kişi yaparsanız çok daha rahat edersiniz önceden belirteyim.Öncelikle döşemede kullanacağınız kumaşın arka kısmını size bakacak şekilde hiç bir kırışıklık yada potluk kalmamasını sağlayacak şekilde düz bir zemine yada yere serin. Sonraki aşama ise tabiri caizse döşeme sandviçi :)
Eğer yumurta köpük kullanacaksınız girintili kısmı tahta yüzeyi tarafında kalacak düz kısmı dış yüzeye bakacak çünkü bu sizin en son katmanınız düzgün olması gerekli. Resimden anlaşılıyor zaten.


En üste mdf plakanızıda bırakın yeterli miktarda kumaşım mdfyi kaplayıp arka kısımda zımbalanacak boyutta kalmasına dikkat edin. Eğer siz burdaki gibi ince köpük kullanıyorsanız bunların hepsini arka kısma kıvırabilirsiniz fakat kalın köpük kullanacaksanız mdf nin boyutu hizasında kesmeniz gerekecektir.

Öncelikli olarak bir köşesinden başlayın ve güzel bir biçimde zımbalayın. Zımbalama işini orta kısımdan başlayıp kenarlara doğru yaparsanız daha muntazam olur. Köşe kısımlarını daha sonra çalışabilmek için 5-6 santim boşluk bırakın.



Köşeleri  yaparken aşağıdaki resimlerden faydalanabilirsiniz.


Şimdi profesyonel bir görünüm vermesi için kumaşı mümkün olduğunda çok gererek en son kısmı zımbalayarak kapatmak gerekiyor.


Döşemeli panoyu çerçeveye yerleştirmek için bir kaç seçeneğiniz var. Parantez kullanabilirsiniz (bunun hakkında bir fikrim hiç yok bilen vardır belki), çerçeve içinden çivileyebilirsiniz yada çerçeve dışından.





Çivi tabancanız varsa buradaki gibi çerçevenin ön kısmından çivileyebilirsiniz çünkü delikler resimdeki gibi oldukça küçük görünüyorlar eğer yoksa arka kısımdan çivilemek daha uygun olacak.

Çerçevenizi yerleştirdikten sonra sıra düğme yerleşimi seçiminde. Düğmeleri yerleştirmek istediğiniz yerleri kurşun kalem ile belirtin bu işlemi ölçekli bir kağıtta yaparsanız çok daha rahat edersiniz haberiniz olsun.


İşaretlemiş olduğunuz kısımlardan zımbalayın ve volaaa bitti.


Düğmelerinizi silikon tabancısı ile yada dikerek monte edebilirsiniz.

Yatak başınızı taşıyacak bir metal askıyı duvara monte etmede kullanabilirsiniz.

Bu kadar anlattık yatak başının bitmiş halini azıcık ucundan göstermemek haksızlık olur değil mi?

Eh biraz ipucu vereceğiz biraz odanın gelişimi ile ilgi ama olsun üzülürüm size :)



Resimde görüldüğü gibi burada yatak başı boyalı değil. Annemiz babanne odası gibi göründüğünü düşünüp sonra yatak başını beyaza boyamış.



Yarın artık duvar boyama işine başlıyoruz ve bu yenileme serüvenine bir son veriyoruz. Büyük gün yarın  beni bekleyin anacığım :P










Yorumlar

Popüler Yayınlar