Antre Projesi: Parlak Kırmızı Dolap



Herkese merhabalar :)

Uzun zamandan beri mobilya yenileme ile ilgili post yayınlamadığımı fark edip hemen bu güzel antre projesini sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Evet gelelim projeyi sıra sıra anlatmaya ....



Evin çıkış kapısı ile banyo arasında kalan bu alana gereksinimlerden dolayı bir dolap yapılmak isteniyor.Projede sıkıntı yaratan durum dar ve yetersiz alanın olması. Kapının açılması ile kalan alana bir dolap sığdırmak aynı zamanda arada kalan çıkıntılı bölgeyi de geçmeyecek bir mobilya gerekli.

Proje öncesinde öncelikle zamanla kirlenmiş duvarlar kırık beyaz rengine boyanıyor ve daha güzel  bir etki yaratmak için kapı siyah renge boyanıyor.

Bu dar alan için yeni bir mobilya istenilen ebatlarda bulmak oldukça zor bir mobilyacıda istenilen ölçüler de yaptırılabilinir fakat maliyet tabiki artar.

Yine imdada eski mobilya satan dükkanlar geliyor. Böyle bir dükkanda tam istenilen ebatlara uygun eski boyaya ihtiyacı olan dolap uygun fiyat ile alınır :)

 
Bir eve girmeden önce evin ruhunu yansıtması bakımından antrenin özellikle önemsenmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Bu yüzden sıkıcı bir hava yaratmak yerine eğlenceli güzel renklerin kullanılması, hem sizin hem evinize ayak üstü kapıda soru sormaya dahi gelenlerin ilgisini çekmeli.
Bu yüzden parlak  kırmızı renk mobilya boyası kullanılmış.
 
 

 Bu aşamadan sonra tek sorun ise dolabın cam kapaklarıydı. İçinde neler olduğunun görünmemesi gerekiyordu bu yüzden hem biraz daha ferah bir ortam sağlaması için camlar beyaz renge boyanarak istenilen etki yaratılmış oldu.

 
Ve işte cıvıl cıvıl antrenizi aydınlatan dolabınız hazır.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaynak:http://littlegreennotebook.blogspot.com.tr/2012/12/entry-progress-bright-red-secretary.html

Yorumlar

  1. Çok guzel bir projeymis, paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Tek kelimeyle bayıldım canım:)
    face sayfama da beklerim.
    https://www.facebook.com/pages/Feyzan%C4%B1n-hobileri-ve-ah%C5%9Fap-boyama/252198644964424?fref=ts

    YanıtlaSil
  3. harika bi çalışma olmuş emeğiize sağlık...dolabın eskiciden alınma maliyetini öğrenebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ben beğendiğim bloglardaki bazı fikirleri bloğumda paylaşıyorum bazen, bu projeyi ben yapmadım orijinal kaynağını postun altında yazmıştım yabancı kaynak olduğu için sanırım fiyat yüz dolar civarı birşeydi :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar