Renk kartları ile renk kavramı


Belki de çocukların aslında bilipte söylemekte hatırlamakta zorlandığı şeylerdir renkler. Hangi meyvenin ağacın ne renk olduğunu bilirler ama bir türlü hangi renk olduğunu doğru söyleyemezler. Bizde bu pekiştirici aktiviteyi yaz başlarken yapmıştık. Öncelikli olarak 4 ana renk ile başlamanızı öneririm. Aşağıdaki linkte vereceğim pdf dosyasından sizde bastırıp miniklerinizle oynayabilirsiniz. Ben çıkarttığım kağıtları sonra kalın bir kartona yapıştırdım ki sağlam olsunlar diye. Halada oynuyoruz .


Öncelikle renkleri öğrenirken eğlenceli kılmak için her renk için bir şarkı söyledik. Mavi için mavi mavi masmaviiii gözleri....., yeşil için yine yeşillendi fındık dalları, kırmızı için kırmızı sana çok yakışıyor, sarı için sarı şekerim kalbine girerim seni mahvederim diyen annesinin cırtlak sesine maruz kaldılar belli bir süre.


Sonrada evdeki o renk materyalleri bulup renklerin üstüne koymalarını istedim. Zamanla diğer ara renkleride ekledikçe evde o renk materyal bulmak dahada eğlenceli oldu onlar için. Fakat hala tam anlamıyla doğru renkleri söyleyemiyoruz  oda zamanla diyelim.



 
 
Dosyaları aşağıdaki linkten yükleyebilirsiniz.
twitter.da takipte kalmak için ebru_tepe
free printable color flash cards
 
 

Yorumlar

  1. Yazı ve renkli dosyalar için teşekkürler. 2.5 yaşındaki oğlumun en zorlandığı şey renkler. Ben de bu önerinizi deneyeceğim. Sevgiler, Deniz
    www.gezginanne.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar