Bakırköy Botanik Park Bir Harika



Merhabalar uzun zamandan beri çocuklu aileler için İstanbul içindeki güzel mekanlardan bahsetmediğimi farkettim bu yüzden dumanı üstünde denir ya daha yeni açılışı yapılan Bakırköy Botanik Parkından bahsedeyim size.


96.000 m² lik bir alan üzerinde yer alan Bakırköy Botanik Parkı'nda 11 adet tematik bahçe, çocuk oyun alanları, Atatürk ve çocuk temalı heykel, 50 metre yüksekliğinde bayrak direği, ekolojik yaşamı teşvik etmek ve botanik parkın enerji ihtiyacının bir kısmını karşılamak amacıyla yerleştirilmiş 3 adet rüzgar türbini, sosyal tesis, 8 metre yüksekten çağlayan ve içinde 5 adet pegasus atı bulunan kaskatlı havuz, manzara seyir terasları ve otoparklar bulunmaktadır. Botanik parkta yer alan yaklaşık 5.256 m² alana sahip doğal göletin biyolojik arıtması tamamlanmış; gölet çevresi ahşap iskeleler, doğal kayalar ve bitkilendirme ile kullanıcılara keyifli anlar sunacak şekilde tasarlanmıştır. Park içinde yer alan fonksiyon alanları, gezinti yolları ile birbirine ve gölete bağlanmaktadır.

Değişik yaş gruplarındaki çocuklara özel olarak tasarlanmış çocuk oyun alanında çocukların eğlenirken kendilerini de geliştirebilecekleri oyun elemanları ile 11.50 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek çocuk oyun kuleleri yer almaktadır.

 
Bunlar Pegasus atları

 
Yeşillik alan çok minikler dilediğince koşup top oynasın.

 
Bence minik haylaz erkek çocukları için birebir uygun çok ilginç bir kum parkı bulunmakta. Su tranfer çalşmalarını minikler kendisi yapıp bir parçada olsa mekanik öğreniyorlar. Kum parkının hemen yakınında bir çeşme var kirlenen eller ayaklar için birebir. Benden bir öneri sırf bu kum parkı için yanınızda yedek elbise getirin ki gönüllerince eğlenebilsin minikler.

 
Burasıda güzel göletimiz.


 
Göletin üstüne kurulan birden fazla iskele bulunmakta. Burdada dubalar rüzgar etkisiyle sarsılınca kımıldayan iskeleden tüymeye çalışan Ediz var :)

 
Buda bahsi geçen kuleler. Utanmasam içindeki kaydırağa benimde tırmanmak geçti içimden. Ufak çocuklar için uygun değil. Seyirlik.

Salıncak olmazsa olmaz.

 
Kulelerin üstündeki rüzgar tiribünlerine dikkat. Bu arada biz 2 gün üst üste burdaydık. İlk gittiğimizde akşam üstüydü ve müthiş bir rüzgar vardı hırka falan alın mutlaka yanınıza. İkinci gidişimizde öğlendi bu sefer rüzgar azdı fakat güneş çok yakıcıydı.




 

Parkta dinazor heykelleride mevcut.
 

 
Akülü arabalar için müsait bir yer.

Göletteki balıklar kaplumbağalar. Resimleyemediğim kuğu ve ördeklerde var.



 
 Sonuç olarak biz bu parkı çok sevdik. Daha yeni açıldığı için eksikler var daha sosyal hizmet binası ve büfeler hizmete girince daha da güzel olacak. Şehrin ortasında bulunmaz bir mekan bence. Ücretsiz otoparkı bulunmakta. Nasıl gidebiliriz diyenler için işte adresi ve harita linki aşağıda.
 

Botanik Park İncirli

Bakırköy, Alpay İzer Sk, 2-6, 34180 Kartaltepe, İstanbul, Türkiye - İstanbul |
 


Yorumlar

Popüler Yayınlar